Svaki trenutak se pojavljuješ kao prostor i nestaješ u vremenu

Dokle god čovjek brani sebe u bilo kojem obliku, nikog i ništa ne brani

SVAKI TRENUTAK SE POJAVLJUJES KAO PROSTOR I NESTAJES U VRIJEMENU
SVAKI TRENUTAK SE POJAVLJUJEŠ KAO PROSTOR I NESTAJEŠ U VRIJEMENU

Svi oblici se u bilo kojem trenutku, brzinom svjetlosti, nanovo pojavljuju kao prostor i nestaju u vremenu. Zbog brzine kod pojavljenja i nestajanja, čini se da su oblici konstantni. U stvari, sav prostor i svi oblici u njemu – od valova, nežive i žive prirode do čovjeka – bljeskaju s brzinom (C).

Kada je tok nestajanja jači od toka geneze, oblik stari, kada tok nestajanja u potpunosti prevlada, nastupa smrt.

Tako dugo dok čovjek psihološki ne sazrije, u napasti je da se prihvati određenog konstantnog oblika, u kojem traži virtualnu sigurnost. Međutim, jedina moguća sigurnost je u uvijek novom obliku, koji se svaki tren ponovo pojavljuje. Čim se čovjek stavlja u konstantu, odnosno cijelost, život ga počinje dijeliti i čovjek počinje tonuti u vremenu. Vlastita korektnost, koje se drži poput svog života, čovjeka zarobi i muči. Prema tome, čovjek neka ne bira ni profil, ni načela, niti prioriteta…

Svake večeri čovjek bi trebao otpisati starog čovjeka i sve moguće oblike, jer nijedan oblik ne vrijedi, svaki ga samo udaljava od života. Nitko tko ne napusti posljednji oblik ne dolazi u kraljevstvo Božje. Djeca su čista, jer ne posjeduju bilo koji oblik…

Povratna informacija dolazi u svakom trenutku svima jednako, ali može ju pročitati samo onaj koji ne posjeduje vlastiti oblik i ostavi se projicirati – takav gleda u misterij duha. Čovjek koji zadržava vlastiti oblik svu energiju potroši na vlastitu informaciju, zato ništa ne vidi te je tvrd i krut.

Isus je četrdeset dana u pustinji ostavljao stari oblik, a potom je živio svaki trenutak novi – onaj koji mu je bio dan. Otac je bio u Njemu i On je bio u Ocu. Treći je dan uskrsnuo od mrtvih jer Ga je život projicirao iznova. Vidjeli su ga samo oni koji su dopustili projicirati se.

Tvoja neprisutnost je vječna, a ne veže se na bilo koji oblik, jer su svi, kao što si i ti sam, kratkotrajni, prolazni, a svaki ti otvara Crnu rupu vremena. Nemoj se bojati za svoj život, jer te život svaki trenutak rađa iznova. Poštuj činjenicu da si u svakom trenutku novi i živjet ćeš u Duhu Svetom.