Postoji samo jedna vjera

POSTOJI-SAMO-JEDNA-VJERA
POSTOJI SAMO JEDNA VJERA

Uvjerenja su svojstva koja su stvorena automatski kroz mnoge oblike života i vremena.

Treba razumjeti da je čovjek prikaz bića milijuna godina. Drevna smo bića i nosimo obilježja svih boja prostora i vremena koja su se spojila u svakom pojedincu.

Ako je Stvorenje beskonačno, svaki čovjek je rođen iz beskonačne utrobe Stvorenja i tako je i odraz beskonačne jedinstvenosti. Dakle, originalnost, a tako i vrijednost svakog čovjeka, je beskonačna. Također, sva ljudska uvjerenja su dostojna  poštovanja.

Svaki čovjek je vjernik na svoj način, jer bez vjere je čovjek izgubljen. Netko je uvjeren u sigurnost svog posla, netko u snagu neke političke opcije itd.

Čovjeka najdublje vodi vjera u vječnu nepoznanicu, koja se zove Život. Na temelju povjerenja u potpunu točnost i automatizam života, čovjek može usvojiti svoje probleme kao nepoznato, a to nepoznato usvoji kao jedino. To je tajna maksimalne snage čovjeka.

Postoji samo jedna vjera – vjera u Život – povjerenje u stvarnost ispred sebe, jer je ona i sam Stvoritelj. Različiti su samo rituali ili pristupi štovanju ovog života, a to nazivamo religije. Sve religije uče dogme Živog života, koje su razumijevanje, prijateljstvo i ljubav – što je suština života među nama.