Zlatno vrijeme

Svjesnost je najveća sila Stvorenja i najtajanstvenija nit života

ZLATNO-VRIJEME
ZLATNO VRIJEME

Nesvjesno je teklo mimo tvoje vlastite svijesti, samo ono što si u nesvjesnom poklanjao, je vjerovalo i u tome je raslo u tebi.

Bez obzira što je čovjek doista volio tome je nesvjesno poklanjao svijest. Moguće je da nije volio nikoga i ništa, i sve je samo koristio i na račun svega živio vlastitu svijest. Tako je svemu i svakome uzimao svijest za vlastito pokriće. Mnogi su poklanjali svijest stvarima sa svojom ljubavlju, ali samo jedan Je volio iznad svega.

Isus Te je volio za cijenu svojega života i tako darovao punu svijest čovjeku, budući da je svoju vlastitu potpuno zapustio.

Savjest je spavala u nemoći odsjaja u svakome od nas, čekajući jutro istog pokrića – pokrića čovjeka koji bi kao On koji je postavio sjeme svijesti u tebe, zaspao u nju i oplodio je potpunim priznanjem. Samo u potpunom uzdanju svijest se budi u tebi, ako ju nisi kršio s odsjajima svog odsjaja u očima pred sobom.

Sam pred sobom čovjek je nitko i na to neka pristane. Život ti govori: “Čovječe iz Ničega si, Ništa si – zato te za ništa ne treba biti strah.”

Zato čovjek ne bi trebao loviti pojam “Nekoga” ispred nekoga, jer u vječnosti će biti sam ispred sebe. Ako bi se čovjek odvagao do ničega, u potpunosti bi se oslobodio svoje prisutnosti. Odsutnost bi postala jednaka prisutnosti i tako se ne bi više mučio u vlastitoj prisutnosti s dobrotom, s razumom… s tisućama maski vlastite svijesti bez pokrića u duhu.

Dok sjemenka vani ne zaspi, ne pokrije sjemenke unutra i duh djeluje iz nepokrića s istom nasilnošću u ljubaznosti kao i u neljubaznosti – s istom arogancijom u pameti kao i u bezumlju…, samo sjemenka koja zaspi može odmjeriti spavaću sjemenku u tebi i porodi duh, koji miluje ljubaznošću, koja rađa misao, koja bogati, dopušta glupost, koja poživi.

Kada krug svjesnosti obuhvati krug spavajuće svijesti, sve se prelije i onda će se svatko osvijestiti. U nekom će ustati svijest Života, jer u duhu ju je dozvolio i dušom nahranio. U drugom će ustati vlastita svijest, jer s dušom je prekrio svijest svega.

Sve ispred tebe u sebi nosi spavajuće sjeme svijesti – spavajuću osminu ili duh. Sva priroda i također ti živiš od izvora te osmine – iz zaustavljenog vremena Gospodina. Samo čovjek se obraća od svoje spavajuće svijesti u tuđa kraljevstva i na taj način onečišćuje darovano vrijeme Gospodnje u zlatnim odsjajima bez vrijednosti.

Samo čovjeku su ponuđene dvije mogućnosti jedne moći. Dana mu je moć otići u  odsjaj odsjaja, a na drugoj strani s istom snagom napustiti svoj odsjaj, te opstati pred samim sobom.

Prava molitva je opstati pred sobom. Ispoštuj vrijednost Života u sebi i ne prenašaj  život na druge. Opstani sam pred sobom i Gospodin će voditi tvoje vrijeme na prag svijesti.

Prva vrijednost je sve ispred tebe, a druga vrijednost si ti. Dok loviš svoje trenutke,  doživljavaš sebe kao prvu vrijednost i sve pred sobom stavljaš u drugu vrijednost. Kad poštuješ sve pred sobom kao prvu vrijednost, poštuješ vrijednost svoga života i možeš opstati sam pred sobom.

Vrijeme je Gospodinovo pravilo, poštuj ga i ne odmjeravaj u svojem vremenu, jer teku posljednji dani, i malo osobnog vremena je ostalo na putu prema Gospodnjem.

Ne prodavaj svoje oči očima, ruke rukama, jer obeščašćuješ spavajuće vrijeme Gospodina u sebi. Daruj svoje ruke i u duhu ćeš poroditi svoje ruke. Jer tvoje rođenje je ispoštovana prva vrijednost prema Gospodinu i samo poštivanje svega kao prve vrijednosti podiže svijest u tebi i vraća te natrag u ruke Gospodina.

Kroz zemlju se prelijeva tajna vremena tiho i mirno kao velika rijeka, a mi samo putnici na toj rijeci s nadom u sinje more vječnosti.

Samo onda kada čovjek da nečemu ime iznad svojeg imena, tamo to preživi i podari mu mir tajne vremena. Tvoje vrijeme ti je biser dat s neba, ne mijenjaj ga za bezvrijedni kamen na putevima svojega imena.

Dok svijest nije rođena, mržnja ne postoji, jer su sve samo osobne nesvjesnosti. (Oče oprosti im, jer ne znaju što čine!). U trenutku kada sjeme svijesti ili osmina svjesnosti dosegne polovicu i krug svjesnog prekrije krug nesvjesnog, sve nesvjesnosti padnu u grč mržnje prema ljubavi, koje su prevazišle i razdvojile njihov krug cjeline.

Svjesnost odriješi nesvjesnost – potpuna svjesnost, potpuno odrješenje.

Dok svjesnost nije potpuna, ovaj svijet ostaje u grču nedostatka izvora, nepokrivenog rođenja. Spoznaja je najveća snaga stvarnosti. Samo točna spoznaja vodi u svjesnost, koja zaokružuje krug stvarnosti. Samo povratna informacija zaokružuje krug u točan podatak i samo točan podatak može osvijestiti čovjeka.

Ispoštovana vrijednost života je tvoje zlatno vrijeme, koje gasi odsjeve nesvjesnog i pali svjetla svjesnosti na nebu tvoje prve i zadnje molitve u dlanovima Gospodinove tajne – tajne vremena.