Predodžbe čovjeka

Sve što nas dobije na princip je zlo, jer svaki princip nas drži u prvotnom nagonu

PREDODZBE-COVJEKA
PREDODŽBE ČOVJEKA

Ljudi žive na temelju svojih predodžbi svijeta, a tih inačica je nekoć bilo mnogo. Kroz stoljeća su se ostvarile tako reći sve. Ostala je još samo jedna jedina koja spašava: da se čovjek makne i napravi prostor za Život koji je jedina prvobitnost i ne podliježe razlozima za i protiv.

Sunce vlastitih postupaka toliko je zaslijepilo gotovo sve ljude da više nemaju osjećaj za život. Društva i narodi pripremaju tlo za veliku katastrofu i kad im to promakne vrlo precizno nastavljaju promašenim putem. Gotovo da ne postoji društvo koje bi dalo čovjeku mogućnost da prepozna svoj život te samorazumljivo raspolaže ljudima kao da je jedini smisao njihovog života biti kotačić u bezdušnom društvenom ustroju.

Ako negdje i postoji kakav mudar i prosvjetljen čovjek koji bi mogao ljudima otvoriti oči da vide ljepotu života, hoće li itko dopustiti da njegov glas stigne do ušiju suljudi? Tko nije spreman poniziti se pred stvarnim čovjekom, kako će se poniziti pred životom. Istina o kojoj govorimo je predvorje života. Govori o tome, sa čime će se svi bez sumnje suočiti u trenutku koji je već na pragu. Blago onima koji ozbiljno i otvorena srca shvaćaju upozorenja i ove riječi jer će biti spremni kad dođe njihovo vrijeme.

Oni koji misle da su najpametniji i nastavljaju sa svojom igrom, neka paze da im se ne dogodi ono što se dogodilo čovjeku koji se iznenada, nespreman, razgolićen, bez ikakve odjeće našao u polarnoj hladnoći – u ledenom vihoru. Kako će opstati, u čemu će opstati?