Generalni obrat

Svi se boje za sebe i svoj opstanak, ali cilj života nije braniti opstanak, već steći snagu razrješenja pomoću spoznaje i vjere

GENERALNI-OBRAT
GENERALNI OBRAT

Čovjek ima dva tijela. Prvo, prostorno ili fizičko tijelo, i drugo, energetsko ili vremensko tijelo, odnosno dušu.

Kad prvo tijelo umre čovjek samo prijeđe u drugo energetsko stanje, u drugo tijelo. Ako umre drugo tijelo, umre čovjekova duša koja je vječna. Drugo, energetsko tijelo umre ako mu čovjek ne da prednost pred prvim, fizičkim tijelom, podredi ga umjesto da se on sam podredi njemu.

Čovjek u konačnici ima samo dvije mogućnosti. Ako se odrekne prvog tijela, njegovo će drugo tijelo automatski oživjeti. Ako drugom tijelu ne da živjeti i prvo tijelo će propasti zbog nerođenog drugog tijela.

Dolazi dan kad će se energetska polja okrenuti, doći će do promjene položaja prvog i drugog tijela. Fizičko tijelo je još uvijek primarno, a energetsko tijelo sekundarno – poput gravitacije prvog tijela. Zamjenom položaja će energetsko polje postati statično, zato će čovjekovo fizičko tijelo biti posljedica njegove unutrašnjosti, odraz njegova života. To što sad nosimo kao fizičko tijelo postat će sekundarno i prijeći u gravitaciju.

Sve ovisi o tome jesi li sačuvao svoje drugo tijelo, svoju dušu, da bi mogla preživjeti i živjeti. U tom slučaju ćeš se u ime svojeg energetskog polja odrješiti iz tijela. Postat ćeš slobodan i vječan. Ako to polje umre, srušit ćeš se, bio ti pametan i lijep i mao cijeli svijet pod nogama – rušit ćeš se beskonačno i vječno.

Čovjekovo energetsko polje može promijeniti lijepa glazba, mudra misao ili dobra namjera, a zbog gluposti mu se polje krevelji i radi od njega budalu.

Sa svakom misli koju možeš prihvatiti prenosiš dio sebe u podsvijest i postupno napuštaš samog sebe. Tako raste struktura energetskog tijela, čisti se i postaje sve snažnija. Svoju težinu prenosiš iz sadržaja svojeg zarobljeništva u sadržaj svoje slobode. Prenosiš težište na ono tijelo koje je vječno i time ga oplemenjuješ. To je isto kao da se istovremeno oplođuješ i rađaš.

Osjećaji također funkcioniraju prema pravilima energetskih polja, a ne prema putevima fizičkog tijela. Prema pravilu tih nevidljivih polja kad nekoga zavoliš to je zbog njegovih nevidljivih polja. Kad dotakneš svojeg bližnjeg osjetiš ga drugačije nego ostale ljude, upravo zbog polja koje budi u tebi. Uz njega osjećaš mir i toplinu. Kad dotakneš sebičnu osobu obuzme te hladnoća jer on ruši tvoja polja.

Zato se nemoj bojati za svoje tijelo jer iz njega će ustati drugo tijelo. Kad bi se čovjek potpuno riješio straha za svoj život, odrješio bi se svog tijela i iz njega bi izašlo drugo tijelo, odnosno stvarni Čovjek. Fizičko tijelo bi sjedilo ovdje, a čovjek bi stajao tamo i gledao ga. To stanje dožive klinički mrtve osobe.

Do prijenosa u energetsko tijelo dolazi kod smrti fizičkog tijela, to je osobni prijenos. Sad je na redu generalni, opći prijenos kojeg ćemo svi istovremeno doživjeti na živom tijelu. To je generalni obrat. To je kao da formu iznad površine okrenemo na glavu, a odsjaj u površini na noge.

U generalnom obratu se energetsko tijelo koje je prije bilo dolje okreće prema gore, a fizičko tijelo se okreće prema dolje i sadržaj se prenosi iz donjeg u gornje tijelo.

Postoje samo dvije mogućnosti, ili prenosiš energetsko tijelo u svoju sadašnjost i napustaš strah za sebe, ili negiraš svoje vječno bivanje i u obratnom smjeru se pretvaraš u ništa.

Što više sadržaja preneseš u svoje energetsko tijelo, više možeš napustiti u fizičkom i tako smanjuješ strah za svoj opstanak. Kad bi prenio sav sadržaj, potpuno bi nestao strah za život. Svi se boje za sebe i svoj opstanak, ali cilj života nije braniti opstanak, već steći snagu razrješenja pomoću spoznaje i vjere.

Prijenos iz fizičkog u energetsko tijelo radimo svakodnevno kroz svakave radnje. Grčevitost koju doživljavamo kao tremu i druge strahove, označava težinu fizičkog tijela koja nam pokazuje kako teško napuštamo same sebe, kako teško činimo taj prijenos. Prijenos se događa uvijek kad radimo nešto s ljubavlju i prvim korakom pokrećemo lančanu reakciju.

Čovjek s malo prijenosa je vrlo čvrst i teško pušta samog sebe.  Zato za prijenos treba više vremena, ali to ne znači da neće uspjeti.

Čovjek s dovoljno prijenosa nema problema sa sobom. Primarno živi iz drugog tijela, zato je vođen pravilom duha ili pravilom vremena. Zbog njegove jednostavnosti život govori kroz njega. Ako svira neki instrument glazba je savršena jer ne svira fizičkim tijelom nego dušom, a kroz nju životom.

Čovjek koji druge podređuje sebi i preokreće ih, nije spreman sebe preokrenuti. Takav čovjek će doživjeti samo tamu. Kad dođe dan preokreta, cijeli će biti preokrenut prema dolje.

Zato je vrijeme dragocjeno. Dok čovjek prenosi sadržaj kako želi, može upotpunjavati svoje energetsko polje. Kad se pravilo preokrene neće moći više ništa promijeniti. Zato je mudro potruditi se, kako u trenutku preokreta ne bi imao nedostataka. Prije nego dovršiš svoj sadržaj trebaš puno propatiti. Tada vrijeme pretekne čovjeka. Kome će nešto nedostajati osjećat će se kao da ga je netko pretukao, bez osjećaja za stvarnost i potpuno zbunjeno. Proći će dosta vremena dok mu se pogledne razbistri, dok se ne dovrši.

Mjerodavan prostor je okrenut prema gore, a mi ga vremenski prenosimo prema dolje i vrtimo kao mlinski kotač.