Uvijek netko drugi

Nitko nema svoje mjesto

uvijek-netko-drugi
UVIJEK NETKO DRUGI

Gospodin je stvorio samo jedan dan i jednu noć i sve prolazi u istome danu – noći.

Da nema drugih bili bi vječni zarobljenici vlastitih putova

I samo beskrajni iznuđivači vlastitog potvrđivanja.

Ne postoje ni budućnost ni prošlost već samo prekriženi odnos dana u noći darovanog na vertikali za potove traženja na horizontali svjesnoga koji spoznajom odrješuje kriz nesvjesnoga u tebi – križ lijeve u desnoj, desne u lijevoj života i smrti– prije no što jest.

Svi misle da imaju kontrolu nad svojim životom, ali nitko nije ništa više od slučaja dana u noći, noći u danu.

Sve što je kod tebe svjesno, kod Gospodina je nesvjesno. Sve što je u drugima nesvjesno, u tebi djeluje kao svjesno i s drugima je jednako kao s tobom.

Ti si dan darovan od Gospodina – osnovna kuglica perpetuum mobilea. Svatko je dan darovan od Gospodina koji prolazi. Ali samo ako između kuglica postoji milost rađaju dane iz Jednoga. Ako nema milosti – postoji samo noć koja čuva isti dan – a u njemu sve stari.

 

Drugi su tebi i ti si drugima Gospodinovo mjesto. Svatko je samome sebi samo san, a trenutak zaokruživanja nastupa spoznajom jer samo ona prekida san.

U vrijeme traženja još je vladalo konstruktivno samopotvrđivanje, a u vrijeme spoznaje povećala se destruktivnost u ime potvrđivanja i tada je nastupio kraj svijeta ili čista destrukcija samopotvrđivanja jer nešto drugo u to ime više nije moguće.

Na ovome svijetu možeš locirati sve osim sebe i kako nekome objasniti njegovu lokaciju i kako nekome objasniti lokaciju Oca i Njegova Sina ako je Tvoja, a kad sin začne sina svojega i otac postane sin, prekasno je.

Tvoje dopuštenje za četvrtinu znači prisutnost živoga duha koju osjećaš u tijelu, tvoje dopuštenje za polovicu znači dušu koja oživljava tvoj svijet, a svijet dopuštanja za cjelinu je život koji se prelijeva kroz sve oko nas i kad će sve u cjelini imati mjesto u nama Isus će biti tvoj prvi gost.

 

Svatko je sam u sebi unikatan i briljantan,

 

ali ako pogriješi naslov koji je za njega uvijek netko drugi, izgubit će bit.