Ruka mira

RUKA-MIRA
RUKA MIRA

Čovjek nema nikakvo vlastito stanje, već u njemu postoje samo prihvaćanja ili neprihvaćanja stanja drugih. Ukoliko čovjek ne prihvati ta stanja, u sebi stvara predodžbena stanja. Ona su sva puna nemira, a prihvaćanje je jedina ruka mira.

Ljudi u predodžbenim stanjima jednako lako mogu voljeti i mrziti, a u stvari se vrlo malo prihvaćaju, jer bi za to morali napustiti svoje stanje.

“Shvatit ćete, da ste me mrzili bez razloga,”

…jer sam prihvatio sva stanja i bio samo vaše stanje.

                               “Ljubite jedni druge, kao što sam ja ljubio vas,”

…ne živite predodžbena stanja mimo drugih u rukama vlastitog nemira, koje ljubav pretvaraju u mržnju. Volite se u prihvaćanju međusobnih stanja, jer u prihvaćanju je Božja milost, a u neprihvaćanju praznina, do koje Gospodinova ruka ne seže.

Vjeruj u Gospodina, jer ti si Njegova ljubav.

Čovjek svoja stanja spašava događajima koje svrstava u svoje vrijeme, a svime pretiče Gospodina koji u događaj ulijeva vrijeme – to je Njegova ljubav.

Ovo je svijet na sebe preuzetih stanja iz kojih je niknuo život. Gospodin je preuzeo na sebe sva stanja i tako je stvorio svijet, a naposljetku je napustio i svoje stanje i stvorio čovjeka. Stvorio ga je na svoju sliku, kao biće bez vlastitog stanja koje može na sebe preuzeti sva stanja.

Isus je imao snage i hrabrosti prihvatiti stanja, a svoje nije imao, ali polako kroz tisućljeće ustaje u svima koji prihvaćanjem drugih napuštaju vlastito prividno stanje i postaju ruka mira Gospodinove milosti.

Oko ne vidi oka, tako ni čovjek ne može iz svojega stanja, sve dok netko ne postane njegovo stanje – da bi oko moglo vidjeti oko i spoznati svoju predodžbenost ili prividnost. Sva stanja su Božja – ona su samo tvoj prividni ponor u čiji nemir padaš bez razloga.

Ako je netko nemoć, budi nemoć s njime.
Ako je netko strah, budi strah s njime.
Ako je netko tuga, budi tuga s njime…

Jer samo iz ruku prihvaćene nemoći niknut će snaga,
iz prihvaćenog straha hrabrost,
iz prihvaćene tuge veselje.

Tvoje, Njegovo, Očevo.