Par svjetala

PAR-SVJETALA
PAR SVJETALA

»Ja sam svjetlo svijeta. Tko ide za mnom neće ići kroz tamu, već će imati svjetlo života.«

Život je poput para svjetala kojem uvijek nedostaje jedno svjetlo. Netko kroz ovaj život ide sa svjetlom ljutnje i njome tjera onoga koji mu je razbio svjetlo – netko svijetli suzama i oplakuje svoje razbijeno svjetlo. Prvi osuđuje, drugi oplakuje – a odan čovjek prihvati da je bez svjetla i ide u tami kroz ovaj svijet i čini sve da čini drugome par.

Gospodin vidi sve putove. Vidi svjetlo i tamu – čak i kad nitko ne zna, On vidi i zna. Gospodin također zna da si slab i zato, kad u nemoći ugasiš svjetlo, moli i prosi i vjeruj u Gospodina, da ti pomogne u borbi sa samim sobom i ne osuđuj dušu svoju, jer tako ubijaš ne jedno, nego cijeli par svjetala. Tko priznaje svoju pogrešku, ne osuđuje svoju dušu, već se trudi popraviti pogrešku i svjetlo Gospodinove milosti će zasjati u njoj.

Svatko koji svojim svjetlom druge osuđuje ili čini robovima, ostat će bez svjetla, jer svjetlo koje imaš u ovom životu je svjetlo posuđeno od Gospodina. Nisi ga dobio da bi sam svjetlio poput Sunca, već da bi njome činio par životu. Ništa na ovom svijetu nije tvoje pa ni tvoj život. Ti si svjetlo po Gospodinu, svojem Ocu i to što si prisvajaš ono najmanje što je u tebi najveće tvoj je izvorni grijeh i izvor svih tvojih grijeha.

Tamo gdje ima grijeha nema života i u kući bez života nema ptice koja bi se gnijezdila s tobom – nema nikoga tko bi s tobom činio par. Samo iz para svjetala pletu se gnijezda života – iz para svjetala rađa se novo svjetlo – novo dijete.

»Ja i Otac smo jedno. Riječi koje vam govorim, ne govorim sam od sebe; ali Otac koji ostaje u meni vrši svoja djela.«

Gospodin je izvorna tama svakog svjetla. Na beskonačnom nebu Gospodinove tame rađalo se beskonačno svjetala, ali su porodila jednog i jedinog koji je poput Oca bio spreman biti Nitko. Isus je na sebe preuzeo sve što je bilo Očevo – preuzeo je križ Gospodinove tame i kroz njega je zasjala beskonačnost Gospodinova svjetla. Po njoj je čovjek tražio svoj izvor – tražio je svjetlo, sve dok nije spoznao bit svjetla koje je nosio u sebi po svojem bratu Isusu. Spoznao je da je samo tama koja čini par vječnom svjetlu Gospodina.

Kad ugasne Očevo svjetlo koje ti je posuđeno za ovaj život, spoznat ćeš, da je polazište svjetla tama i polazište tame svjetlo….i zato, tko izdaje brata svojega, bit će izdan, jer ga Otac neće spoznati. Samo onaj koji svakog ljubi poput brata, bit će nađen i voljen od Oca.