Nositelj beskonačnosti

Tvoja podsvijest je tvoj karakter koji te obvezuje – tvoja duša je svijest koja analizira i razrješuje te

nositelj-beskonacnosti
NOSITELJ BESKONAČNOSTI

Tvoja podsvijest je nesvjesni nositelj beskonačnosti. Nema ni očiju, ni srca, ni razuma. Ona je duh što se vije gdje želi i kako želi. Ti nisi njen Gospodin.

Podsvijest ne osjeća tvoju dušu, ali tvoja duša osjeća podsvijest. Ako je duša odana, u podsvijesti polako rađa osjećaje, razum i otvara pogled. Sebična se duša svojom sviješću uzdiže iznad beskonačnosti koju nosi u sebi. Svojim principom hrani podsvijest, sve dok princip u potpunosti sve ne preraste i oduzme duši razum, oči, srce.

Tvoja podsvijest je tvoj karakter koji te obvezuje – tvoja duša je svijest koja analizira i razrješuje te. Ako podsvijest nadvlada dušu, oduzme joj svijest i obveže ju osobitošću koja slijepo djeluje u iluziji principa. Ako svjesnost nadvlada podsvijest, tvoja će podsvijest dobiti oči, razum i srce duše i osobitosti će djelovati u stvarnosti pogleda duše.

Tako podsvijest odane duše postaje svjesna, a s druge strane svijest sebične duše prekrije duh podsvijesti, ali ne više kao nositelj beskonačnosti života i odrješenja, već kao ograničeni krug principa koji obvezuje dušu.

Sve dok se svijest i podsvijest nalaze u zajedničkom krugu odsjaja beskonačnosti, čovjek svijesti i čovjek podsvijesti ovisni su jedno o drugom i do tada krug svijesti zatvara krug oko središta i središte podsvijesti otvara krug, ali samo pola područja odsjaja, jer ne može u cijelosti obuhvatiti beskonačnost u svoj krug.

Kad vertikala otvara krug horizontale, podsvijest i svijest počinju se odvajati jedna od druge. Na polovici razdvajanja vertikale od horizontale, tj. na kutu 45°, podsvijest se razdvaja od svijesti i svaka od njih ulazi u vlastiti krug – u krug konačnog spajanja ili beskonačnog razdvajanja vlastitog mjesta.

Gasi se vertikala vlastite sadašnjosti. Tko prihvaća vlastito gašenje, taj rađa život, jer dopušta vertikalu sučovjeka u sebi. Sve što ostaje vezano uz vlastitu vertikalu, gasi jedinu stvarnost – vertikalu darovanog mjesta.

Beskonačnost nema središte. Tvoja podsvijest je središte kruga i u njemu zriju duše po svojem prihvaćanju konačnosti u beskonačnost i u prihvaćanju mjesta kojeg nema oslobađa podsvijest iz odsjaja beskonačnosti.

Nisi, niti si ikada bio beskonačnost – već samo njen nositelj. Zato ni po čemu nemaš pravo nad njom, ali potrudi se svime što jesi prihvatiti svoju konačnost, kako ne bi svojoj duši oduzeo darovanu beskonačnost očiju, srca, razuma.

Svim srcem poštuj što ti je dano i nikako nemoj izdati beskonačnost koju nosiš, jer tako ćeš izdati svoje oči, svoje srce, svoj razum.

Uzmi svoj križ na sebe, kako ga je uzeo On – nositelj Božjeg sinovstva. Svim srcem ga je nosio, govorio je očima duše sve do zadnjeg dana i razumom odane duše prihvatio smrt – razrješenje za tebe.

Borio se svom snagom duše svoje protiv svega primarnog u sebi, jer iskušenje svijesti Božjega sinovstva je bila velika. Ali nije ju iskoristio – nije se njome uzdignuo iznad beskonačnosti darovanoga u sebi i ničime je nije izdao. Tako je svojoj duši sačuvao srce, razum, oči. Ipak, do dana razrješenja ostaje slijep, nesvijestan i mrtav bez srca, jer ti si Njegovo srce i u srcu tvojem Njegova svijest i u svijesti tvojoj Njegove oči.