Izloženost

Malen je svijet čovjeka, a beskonačan svijet stvarnosti u njemu

IZLOZENOST
IZLOŽENOST

Duh djeluje po pravilu izloženosti ili prihvaćanja smrti. Postoje dva tipa izloženosti – u ime života ili u ime vlastite potvrde.

Nema života bez prihvaćanja smrti. Nema boljih i gorih stvari u životu, već samo teža i lakša prihvaćanja. Svako prihvaćanje je zraka svjetlosti, a svako neprihvaćanje sjena tame.

Čovjek može sve prihvatiti, ali sam može otvoriti samo polovicu svjetlosti na obzoru vlastite tame. Samo prihvaćanjem tame s obje strane izaći će sunce vječnog proljeća.

Zakon svjetlosti je tama, a zakon tame je svjetlost. Tama je putovala iz podsvjesti u svijest i natrag u podsvjest ili duh i preoblikovala sve na svojem putu.

Sve što je živjelo bila je manifestacija života i sav fluid života, fluid Gospodinove smrti. Bio si svjetlost Gospodinove tame. Po slobodnoj volji čovjek je pripadao životu ili sebi u ogledalu smrti.

Malen je svijet čovjeka, a beskonačan svijet stvarnosti u njemu.

Svaka je duša sumirala svijet nekih sadržaja, ali stvarne su bile samo toliko, koliko su bile izložene dvije strane. Jednostrana izloženost uvijek je subjektivna, a dvostrana objektivna.

Stvarnost je izloženost dviju strana. Hrabra se duša izlaže u ime stvarnosti ili druge strane, a samovoljna uvijek u svoje ime.


Duh će otvoriti čovjek koji poštuje život.
Sve velike riječi nose u sebi najveću skromnost
i samo skromnost spašava čovjeka kad gase fluidi.