Vertikale prirodnih formi

Vertikale prirodnih formi
VERTIKALE PRIRODNIH FORMI


Prošla je vertikala duševnih odraza,
iz vertikale prirodnih formi rađa se novi svijet od nule.

Božja matematika u osnovi nosi funkciju svega i ničega. Manifestira se prema pravilu tri podjele na dvije vertikale:

U vertikali prirodnih formi to je valovitost (plus-minus), atomski svijet (centar-orbita) i živa priroda sve do čovjeka (rađanje-umiranje).

U vertikali čovjekova duševnoga svijeta to su svijest (ja-ti), slobodna volja (odanost-samovolja) te moć konačnosti (brisanje-ocrtavanje).

Vertikala prirodnih formi je stvarna vertikala u trodimenzionalnom prostoru. Kako bi se prostorne forme mogle manifestirati u vremenu, u izvornom procesu (evolucija), uzduž presječena je horizontalama (najkraća atom,… čovjek beskonačna).

S posljednjom horizontalom pojavio se čovjek, nositelj unutarnje vertikale – vertikale duševnih svjetova. Vertikala duševnih odraza nalazi se u ravnini, kao na listu papira. Ravnina je triput presavijena i triput se mora otvoriti, okrenuti i poništiti, da bi se vertikala duševnih odraza ugasila i proces prenio na stvarnu vertikalu. Kad vertikala duševnih odraza poslednjom spoznajom izgubi funkciju vertikale, ravnina nestaje.

Proces razrešenja od svijeta podjela nastavlja se u duševnom svijetu čovjeka – u ravnini. Zatim u svijetu prirodnih formi, na stvarnoj vertikali. U tom trenutku je prva, projekcijska vertikala već ukinuta prihvaćanjem statičnoga ili nule u duševnosti – prešli smo na vertikalu prirodnih formi.

Nestankom vertikale duševnih odraza sustav se okrenuo za 90° i postavlja se stvarna vertikala. Horizontalni sustav ravnine otpada. Posljednja preobrazba po stvarnoj vertikali znači okretanje sustava za 180° – aktivira se osnovno pravilo sve-ništa jer sve njegove posredne manifestacije otpadaju. Svatko tko se u duševnom svijetu postavljao za nekoga, zarobljenik je prirodne forme koja ulazi pod ništa. A tko je u duševnom svijetu bio nitko, oslobođen je prirodnih formi i ulazi pod sve.

Fizička će se pojavnost osloboditi do nule,
sav genetski zapis čovjeka bit će napušten, kako bi bio slobodan za vječnost.

Počinje razrjeđivanje prirodnoga pravila: razrjeđuje se sve do stvarne nule, a s druge strane se istovremeno rađa. Točno koliko se razrešuješ, toliko ćeš biti rođen. Jer na izvoru djeluje pravilo uzajamnosti – pravilo jednoga po drugome: Isus je tebi nula, kako bi ti po Njemu mogao biti nova, vječna pojavna forma iz izvora, a isto tako si i ti Njemu, da bi On mogao zaživjeti po tebi.

Čovjek čeka veliki znak kraja svijeta.
Ali prirodno i neosjetno stigla je posljednja preobrazba,
tiho u njemu samome.

Potpuno prirodno… poput dozrijevanja, poput pojavom proljeća u zemlji,
nastupa posljednja etapa ovoga svijeta – preobrazba.

Potpuno nevidljivo, bez prijeloma, samo stvarno.
Počela je ulaziti stvarnost, praksa života.
Ljudi ne znaju da žive i sve rade u iluziji, sve kao u bajci –
nisu svjesni sebe u stvarnosti.
Ona će im se tek sada predstaviti.

Potpuno tiho… smrt će nestati i ujedno će nastupiti vječna smrt.
Tko se čuvao na račun drugih, sada će to moći samo na svoj račun,
a tko je drugome bio osnova, primit će osnovu i živjeti.
I Gospodin mu reče: ”Nosi moje ime.