Uvid

Ono što prihvatiš kao svoje, odastire tamu

UVID
UVID


Više nitko neće imati uvid ni u što,
jer će posvuda biti samo tama.
Tko u sebi prihvati tamu,
po drugome će imati uvid u sve, jer sam si sva tama.

Ne sudi drugoj strani. Nikada, čak i kad ti potpisuje smrt! Prihvati smrt prije nego budeš u nju određen, jer sve u što si određen je samo uvid u tamu, a ne tvoja tama. Određen si u drugu stranu svoje strane, ali svojim prihvaćanjem određuješ svoju stranu druge strane. Nikoga ne osuđuj jer do sada nisi poznavao drugu stranu, već si po njoj samo spoznao svoju.

Čovjek se muči s jednom i jedinom točkom u beskonačno, a to je samo točka prema beskonačnosti. Sve dok se čovjek drži svojega mjesta točke, beskonačnost je vezana uz svoju točku. Iz svojega mjesta čovjek više neće imati nikakav uvid jer su se ugasila zrcala uvida u sebe i u druge. Samo onaj koji samoga sebe pusti iz ruku bit će uvid svakome, i svi bit će uvid njemu. Onome koji svoju točku pušta iz ruku, Gospodin dlanovima vremena odastire tamu s očiju.

Ono što prihvatiš kao svoje, odastire tamu.

Prema prirodnom su pravilu jedna uz drugu tekle rijeke snova ili slijepih očiju, a kroz živi san ili vrijeme su duše plele vijence mrtvoga duha. Samo su odane duše napustile snove i poklonile svoje vrijeme kao što je učinio On, čitav bez sna, a ipak Ostao u tami dok su zrcala sjala iz Njegovih očiju.

Ne postoji utjeha, nego samo tvoje prihvaćanje svega
i prepuštanje vlastitog postojanja dlanovima Nepostojanja.

Jer bio si postojeća informacija svemu prije nego što postoji i prije nego što si postojao. Sada je sve i svi mi smo postali nepostojeća informacija. Samo dvoje koje prihvaća nepostojanje u sebi može biti jedno drugome stvarnost ili uvid u beskonačnost postojećeg u moru vremena nepostojećeg.